· 

7 onvergetelijke winterse ervaringen in Zell am See - Kaprun en één ervan is helemaal gratis!

Naast skiën zijn er zoveel dingen die je tijdens een wintersport vakantie in het gebied van Zell am See – Kaprun kan doen. Maar de meeste reisorganisaties en reisbureaus vertellen je hier niets over! In deze blog laten wij jou onze top 7 zien van onvergetelijke ervaringen die jij tijdens jouw volgende wintersport vakantie ook kan beleven.

1. Maak een wandeling over een bevroren meer

 

Er is eigenlijk niets wat te vergelijken is met het staan en lopen in het midden van een totaal bevroren meer, omgeven door besneeuwde bergtoppen. Van tijd tot tijd bevriest het meervan Zell compleet. Als het ijs dik genoeg is, geeft de burgemeester groen lichten en word het meer officieel toegangkelijk voor liefhebbers. Een wandelpad van Zell am See naar Thumbersbach word geopend en maakt het mogelijk om over het bevroren meer te kopen. Laat deze unieke kans niet aan je voorbij gaan, het gebeurd niet ieder jaar! Houdt je tijdens het bezoeken van het bevroren meer wel aan de lokale veiligheidsregels. Veel plezier!

2. Jouw eerste beklimming van een 3000m bergtop in de winter

 

Kitzsteinhorn is natuurlijk bekent voor het heerlijke skiën, maar er is meer... Deze berg biedt de mogelijkheid om een bergtop boven de 3000m te beklimmen in hartje winter! Leer hoe je stijgijzers moet gebruiken en beklim deze berg samen met de betrouwbare en hoog gekwalificeerde berggidsen van Bergführer-Zell am See Kaprun. Na het harde werk word je beloont door een adembenemend uitzicht op de Großglockner, het Hohe Tauern nationaal park en de centrale keten van de Alpen. Een wervelende ervaring, midden in de pure natuur!

Photo credit: Zell am See-Kaprun Tourismus / Mairitsch

3. Sneeuwschoen tour boven op Schmittenhöhe

 

Maak een sneeuwschoen tour over deze bergtop terwijl je uit kijkt over de stad en het meer van Zell. Begin de tour met een korte klim, om daarna over te steken langs de top van de Schmittenhöhe, waar je met een geweldig uitzicht word beloont. Daal hierna af in de naaldwouden en voel je gehuld in serene stilte en rust. Sneeuw knispert onder je sneeuwschoenen en je bezoekt plekken waar geen ander kan komen. Vindt je weg naar de Pinzgau Hütte voor een traditionele, Oostenrijkse lunch, voordat je terug tourt naar het dal, op de sneeuwschoenen of met de lift. Of, als je van echte bergavonturen houdt, slaap een nacht op de hut en kijk naar de zonsondergang over de besneeuwde toppen van de bergen van het Hohe Tauern. Dit alles en meer is ook te ervaren in ons sneeuwschoen camp, puur genieten!

Schmittenhöhebahn AG / Lienbacher

4. Helikopter vlucht in het nationaal park

 

Maak een vlucht in een Sen Air helicopter! Begin de tour terwijl je over de stuwmeren van Kaprun vliegt, op de grens met het Hohe Tauern nationaal park. Geniet van adembenemende panorama uitzichten op de Kitzsteinhorn en zijn omliggende gletsjers, voordat je het nationaal park in vliegt richting de Großglockner; Oostenrijks hoogste berg met een duizelingwekkende 3798 meter. Op de terugweg vlieg je over de Krimml waterval, de hoogste waterval van Europe, en door de Leoganger Steinbergen, voordat je weer arriveert bij de landingsplaats. Een onvergetelijk en unieke ervaring!

5. Beleef je eerste, traditionele Austrian Hüttenabend

 

Als je van traditioneel eten en entertainment houdt, boek dan een tafel bij Jausenstation Unteraigen voor hun Hüttenabend. Feest met locale gerechten, geserveerd door jouw gastheer, en geniet van het traditionele live entertainment. Maar pas op! Grote kans dat ook jij deel uitmaakt van de show. Vol met traditionele dansen, dijenkletsen, lederhosen, hoedendansen en grappige verassingen. Een avond om niet snel te vergeten!

6. Paragliding over de Salzach

 

Beleef het gevoel van vliegen als een vogel, terwijl je uitkijkt over een besneeuwd landschap, en een bevroren rivier onder je voeten slingert. Maak een tandem paragliding sprong vanaf de Schmittenhöhe en bekijk de dorpen Kaprun, Zell en Bruck van boven. Cirkel mee in de warme luchtstromen terwijl je geniet van het uitzicht op de Salzach rivier beneden. Voor je zie je de Kitzsteinhorn en GroßeWießbachhorn, en zelfs zicht op de Großglockner kan deel zijn van ervaring. En als je er zin in hebt, voegt de pilot nog een maar acrobatische trucjes toe aan jouw vlucht, voor een ware adrenaline rush. Een echte ´must-do´!

7. Bezoek Kapruner Edelbrände

 

Zit aan tafel met de meester brander in de Schnapps branderij van Kapruner Edelbrände, terwijl hij verhalen vertelt en je trakteert op een paar van zijn bekroonde dranken. Ontstaan uit eeuwen van traditie, met gebruik van de modernste brandtechnieken, en gecombineerd met de hoogste kwaliteit aan fruit, bessen en noten. Kapruner Edelbrände heeft vele prijzen gewonnen. Onder andere de ´Distillation 2017´award waarbij ze een gouden medaille kregen voor hun ´Enzian´ schnapps, welke ook gekroond werd tot ´Schnapps van het jaar´ in de categorie ´Schnapps van wortelsoorten´. Daarnaast kregen ze ook nog een zilveren medaille voor hun´Marille´ & `Vogelbeere` Schnapps, en een bronzen medaille voor hun´Williams & Apple` Schnapps, welke gerijpt word in eiken vaten. Drink echter niet teveel tijdens je bezoek, anders vergeet je wellicht deze onvergetelijke ervaring!

 

Wij van Snow Camps Europe willen dat jij van jouw tijd in de bergen optimaal genieten kan. We kunnen je helpen bij het plannen organiseren en boeken van al deze onvergetelijke ervaringen, om er zeker van te zijn dat jouw volgende reis naar de sneeuw perfect is. Voor meer informatie of voor het boeken van skilessen, ski camps of onvergetelijke ervaringen, stuur ons gewoon jouw verzoeken of neem contact met ons op.

 

Heb jij al een ervaring uit onze top 7 meegemaakt? Vertel ons alles over jouw onvergetelijke ski vakantie ervaringen in de comments hieronder!

Write a comment

Comments: 0

JOIN US IN OUR LOVE FOR SNOW

Every journey begins with one little step forwards. Very often our guests tell us that they would have whished they came on holiday with us sooner. But not knowing how great a stress-free winter holiday could be, they stuck with the old. Even though during the last decades, travelling has become second nature to a lot of us, we understand that a lot of us need a little help to gather the courage to take their first real winter holiday. Weather or not you are an experienced traveller, we are ready to help you enjoy the best stress-free winter holiday. Join SNOW CAMPS EUROPE to experience all that, and a lot more!

 

Just like everybody we offer high quality packages and great value for money. But the camps and courses are more then that! We aim to create the best match of instructor and guest, so that your time on snow will be enjoyable and stress-free. Learn from the best ski teachers and coaches from our PARTNER SKI SCHOOLS and start enjoying your holiday even more. Our key values; QUALITY, PERSONAL & UNIQUE, will ensure the perfect guidance to enable you to advance your skills and get the most out of your time in the mountains. Your international coaching team will guide you through the process of not just becoming a better skier, but gaining a greater understanding of a mountain environment.

 

But there is more! With a broad experience in winter sports, we are the perfect choice for booking your next winter holiday. Enabling you to develop your skills and to make your time in the mountains the best it can be. And we are not SNOW CAMPS EUROPE for no reason! On the locations of our courses, we offer the perfect mix of training, learning and enjoying. We facilitate all activities perfectly, so nothing stands between you and a great adventure in the mountains!OFFERING

 

Camps

Privates

Luxury

LINKS

 

Terms & conditions

FAQ´s

Partners

Equipment Terms & Conditions